Sommerekspedisjon fra Oslo til Bergen

Jeg har alltid hatt lyst til å gå en skikkelig lang tur. En sånn tur som jeg får testet meg selv skikkelig ut ifra de forutsetningene jeg har. En sånn tur som ikke alle tar..

Mange av de turene jeg har vært på har faktisk vært i nærområdet. Jeg bor jo nærmest et steinkast unna Hurdalsjøen, turområder med skog, lysløype og "fjell" (hvis Mistberget kommer under den kategorien). Bare det å komme seg ut i naturen gjør at roen senker seg. Det er nok å tenke på når man er på jobb, så det å kunne koble ut de tankene og bare nyte å sitte på et svaberg med fiskestangen eller krype ned i en sovepose etter en liten gåtur er helt nydelig.

Men, i førsten av Januar 2015 fikk jeg lyst til å ha en litt lengre tur i sommerferien. Det er friluftslivets år og hva er vel ikke bedre enn å ta en skikkelig tur da. Jeg brukte ut.no for å finne forskjellige turer jeg kunne ta. Jeg var inne på "Hardangervidda på langs frem og tilbake", Eidsvoll-Trondheim, og landet tilslutt på å gå fra Oslo til Bergen.

Kriteriene mine var at det skulle være mest mulig skog og fjell, minst mulig asfalt og veier, jeg skulle sove i telt hele turen, bikkja skal være med, og den kan maks vare i 3 uker.

Så i førsten av februar begynte den virkelige planleggingen med å finne hvilken rute jeg skulle velge, hva jeg trengte av utstyr, bekledning, depoter osv. Jeg meldte meg inn på fjellforum.no, kjøpte "Ekspedisjonsboka" til Børge Ousland, og saumfarte youtube etter videoer med tips og triks på tur. Jeg har lest friluftsblogger, hjemmesider og sett alle videoene til Lars Monsen, Cecilie Skog og ja Gud vet hva jeg ikke har sjekket ut og sett på..

Jeg har vært endel på tur med overnatting i telt og gapahuk, men jeg skjønte fort at jeg var en amatør. Så månedene fra februar og frem til jeg starter og gå den 29.juni 2015 går stort sett all fritid med til å forberede denne turen. Det er timesvis med gåtrening med sekk, sette opp og ned telt, spikre ruten på kartet, ordne med utstyr, planlegge hvor jeg skal ha depoter, ordne med sponsorer, og ikke minst sove mest mulig i telt for å få inn gode rutiner.

Foreløpig ser ruten grovt sett slik ut:

Vi starter å gå fra Tryvann i Oslo. Ruta går så gjennom Nordmarka - Hønefoss - Norefjell - Hardangervidda - Finse - Voss - Bergen.

Motivasjonen er absolutt helt på topp, og jeg gleder meg som en unge..:)

Følg med på bloggen til denne turen som ligger under fanen til Ekspedisjon 2015.