12. apr, 2017

Krækkja - Tuva 20 km - Ustaoset 9 km

Dobbelt sett med poser under øynene sier noe om at gårsdagen satt litt spor i kroppen, men ellers føler jeg meg rimelig pigg når jeg våkner i 7-tiden.. Natten har fortonet seg ganske rolig ettersom vinden løyet litt utover natten.

Jeg fyrer opp primusen og får en deilig lunk i teltet, kryper ut av posen og begynner å koke litt vann. Termosen blir fylt opp, og enda har jeg litt til en solbærtoddy til frokosten. Det er nærmest vindstille når vi starter å gå. Vi går der som to små brikker i et hav av hvit snø. Viddene er lange og hvite med snille fjell i bakgrunnen. Folk har tatt turen til disse hvite viddene for å kite eller bruke snøseil. Vi trasker i bedagelig tempo. Etter et par timer ser vi veien som går mot Eidfjord. Vi lunsjer oss kjapt før vi må krysse og så gå de 12 km videre til Tuva turisthytte. Når jeg ser alle bilene som står parkert ved veien og alle prikkene som følger kvistene i den retningen vi skal, skjønner jeg at dette er turistmekka. Jeg er ikke veldig fornøyd med å gå i kø når jeg er på tur, og aller helst vil jeg ikke se et menneske. Men, jeg vet jo at Tuva turisthytte er populær, og det er dit vi er på vei.

12 km etter kommer vi ned den siste bakken og ser Tuva åpenbare seg i all sin prakt. Vi smeller opp teltene litt bortenfor og får Alma ned i soveposen før vi innfinner oss i peisestuen på hytta. Der sitter vi akkurat nå og venter på en herlig middag som bare Tuva kan diske opp med. Den smaker nok rimelig bra etter en lang dag på ski med pulk, jeg gleder meg hvertfall :-)

To be continued..

Middagen bestod av ris med kyllinggryte og noe bærgreier med vaniljesaus til dessert. Det smakte fortreffelig, og jeg nærmest slukte maten. Vi ble sittende ved et bord med folk som var med på en arrangert tur gjennom DNT. De hadde vært på tur siden fredag, og hadde gått fra hytte til hytte. Det virket som en fin rute, så det kan hende at den blir prøvd ved en senere anledning.

Etter middagen trakk jeg meg tilbake til teltet, kosefyrte primus, så film og spiste godis mens Alma purket ved siden av. Nå er jeg straks klar for natta. Morgendagens etappe måler kun 8 km, og så venter en burger på Gol. Deilig å være på tur, men det skal også bli godt å ligge litt på sofaen i noen dager.

Onsdag morgen var det strålende sol og påskestemning i fjellet, og vi satt i marsj i retning Ustaoset. Kladdeføret var i sitt ess i dag, og det var trådt å gå. Akkurat i det vi tenkte å ta av fellene ser vi at nå går det kun nedover til vår endestasjon, og vi beholder dem på. En time senere har vi brøytet som best vi kan med pulken bak, og begge står helskinnet i bunn av tidenes bakke. Etter at bilen var hentet og lastet med alt utstyret kjørte vi til Geilo og kjøpte hver vår burger, før ferden til slutt nå har endt i sofaen på Eidsvoll verk. En strålende tur med mange erfaringer rikere. Nå venter noen dager på sofaen :-)