11. nov, 2017

Under åpen himmel

«Jørgen, dæven det var ikke akkurat i går..»

Jeg har akkurat kommet inn på Montér på Dal og drar kjensel på en skjeggete kar som står litt bortenfor. Jeg skal kjøpe litt ved for så å komme meg hjem når jeg ser han litt bortenfor i lokalet. Jørgen er barndomskompisen som bodde rett på andre siden av gaten når jeg vokste opp..vi har gjort mye dumme ting sammen😆 Vi blir stående og skravle og oppdatere hverandre på hvordan livet har gått de siste årene. Et hyggelig møte, og vi finner ut at vi faktisk ikke bor så langt unna hverandre..

Etter praten får jeg veden i bilen og setter skuta hjemover. Det pakkes i en fart når jeg kommer hjem, for solen går ned om ikke så lenge.. I natt skal vi sove ute, Alma og meg. Uken har vært hektisk, og vi trenger å roe ned.. og hva er vel ikke bedre enn å bruke en kveld til å glane inn i et bål? Bålet er meditasjon og rekreasjon på en gang.

 

Når vi ankommer plassen «vår» finner jeg et stort bjørketre som ligger på bakken, men jeg konstaterer at det er tørt. Jeg sager det i tre lange kubber og fyrer opp et bål som jeg vet kommer til å holde varmen lenge. Jeg har med ved også, men det går ganske fort, så et par skikkelige kubber gjør underverker for bålet. Det blir under åpen himmel i natt, for yr har meldt opphold og klar himmel. Dette blir så digg..

Jeg holdt friluftskurs denne uken for 18 deltakere, og et av temaene var matlaging på tur. Alt kan lages på tur. I dag skal jeg forsøke meg på noe helt nytt. Jeg har kjøpt et stykke ferskt lettsaltet torsk, baconterninger og en blanding med ris og grønnsaker. Jeg putter alt i aluminiumsfolie og baker det på glørne i bålet. Etter 20 minutter sjekker jeg, og det ser fantastisk ut. Jeg har med litt Hollandaise saus som jeg heller over og lukker igjen så det skal bli litt varmt. Det smaker fantastisk.. Dæven, da var en ny rett i boks :-)

 

Kvelden tilbringes så i hver vår sovepose, Alma og jeg.. Batteriene lades og vi gjør det vi liker best i hele verden.. Stjernehimmelen er helt klar, og snart er det natta.. Skrivekløen er ikke helt tilstede i kveld, men det er helt greit. Vi koser oss på tur :-)